Колишній моряк із Нідерландів переїхав на Рівненщину та зайнявся сільським господарством

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Нідерландець Генрі Біренс колишній моряк. Раніше він ходив у рейси на великих суднах та за його словами, заробив достатньо грошей, щоб не працювати взагалі. 

Проте, чоловік захотів спробувати щось нове та інвестував власні гроші у створення власної ферми в Україні. Разом із дружиною та донькою переїхав у село Яловичі на Рівненщині. Тут вони стали успішними фермерами, а їхня дочка вже планує стати агрономом.

Коментар: Чудовий доказ того, що українське село може бути прибутковим. Працюємо над тим, щоб подібних прикладів було більше, а мале і середнє фермерство розвивалося“, – написав Дмитро Соломчук.

Фермер розповів, що нині він вирощує майже 20 сортів картоплі. Серед його замовників – фермери та виробники чипсів. Займатися господарством йому допомагає дружина Любов, з якою він познайомився в Нідерландах 20 років тому. 

До того ж Генрі радить українцям не поспішати продавати свою землю після відкриття ринку землі, а здавати її в оренду.

Читайте також: На Київщині чоловік розорав та засіяв курган від III тисячоліття до нашої ери

Чоловік вважає, що держава повинна підтримати малих фермерів вигідними кредитами. Він впевнений, що якби банки видавали фермерам кредити мінімум на 5 років і під невеликі відсотки, наприклад, 4-5-6%, то це було б справжнім успіхом.

Генрі Біренс зауважив, що в Голландії набагато менше можливостей для малих фермерів. За його словами все, що він зробив в Україні, неможливо було б зробити у Нідерландах. Бо там потрібно мати великі гроші, щоб розпочати власну справу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: