Компостування з біопрепаратами: швидко та ефективно

Компостування є популярним методом отримання добрива серед багатьох фермерів, садівників і власників дачних ділянок. Перероблені таким чином органічні відходи відмінно збагачують ґрунт і рослини. Процес утворення компосту займає досить багато часу, але стимулювати його можна за допомогою біопрепарату для прискорення перегнивання компосту. Такий препарат містить живі аеробні бактерії, завдяки чому утилізація відходів відбувається в 6-8 разів швидше та не потребує регулярного догляду. 

Переваги використання живих бактерій для компостів

Бактерії для компосту – це сукупність мікроорганізмів, які переробляють вміст компостних ям на добрива в процесі своєї життєдіяльності. Бактерії, що містяться в біопрепаратах, не чинять згубного впливу на природні екосистеми та не порушують їх. Вони сприяють розкладанню їжі, рослин та інших органічних речовин на простіші сполуки. 

Засіб для перегнивання компосту, збагачений бактеріями, чудово підійде для таких цілей як:

  • компостування рослинних і сільськогосподарських відходів (листя, трави, соломи);
  • обробка значної кількості відходів;
  • прискорення розкладання вмісту компостних ям або спеціальних контейнерів;
  • підготовка ґрунту перед висадкою рослин. 

Використання такого органічного засобу для компосту є екологічно безпечним. З його допомогою можна зберегти біологічне розмаїття мікрофлори ґрунту та навіть покращити його структуру. Також варто зазначити, що завдяки природному процесу розкладання, повільному вивільненню та більшій кількості поживних речовин такий біопрепарат є більш оптимальним варіантом, ніж хімічні аналоги. 

Купити препарат для компосту в Україні

Якщо ви шукаєте якісний засіб для компостування, чудовим вибором може стати Водограй біопрепарат. Він допоможе швидко та просто утилізувати скошену траву, бур’яни та інші рослинні відходи, а також підвищити родючість ґрунту. Бактерії Водограй прискорять дозрівання компосту до 3-4 тижнів. Крім того, застосування цього біопрепарату дасть змогу отримати гумус – джерело поживних речовин для рослин. 

На сайті компанії Водограй можна замовити біопрепарат Водограй Компост у різних об’ємах. Ви зможете підібрати оптимальний варіант для ваших потреб. З цим біопрепаратом компостування перетвориться на легкий та ефективний процес, а ваші сад чи город отримають все необхідне для багатого врожаю.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: