Криму загрожує катастрофічна посуха

Крим опинився на порозі катастрофічної посухи.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Сергій Аксьонов, самопроголошений прем’єр-міністр анексованого Криму, повідомив, що нині півострів переживає найсильнішу посуху за останні 150 років. 

Коментар:Основна проблема — це посуха, на жаль. Рік — один з найбільш сухих за підсумками 150 років спостережень, найменша кількість опадів випала саме в цьому році. Такого практично ніколи не було“, — коментує Аксьонов.

Також, велику засуху та аномальну відсутність дощів підтвердила Людмила Радченко, заступник директора з наукової роботи “НДІ Сільського господарства Криму”. За її словами, весняний період видався несприятливим, адже в регіоні також спостерігалися затяжні приморозки.

Коментар: Протягом осіннього періоду не було продуктивних опадів, останній дощ у нас був в липні місяці і тільки в грудні ми мали продуктивні опади. Сходи у нас були відсутні і з’явилися на більшій території Криму — це практично 50% — тільки до кінця грудня. Крім того, що були відсутні опади, ми ще спостерігали підвищені температури протягом вересня, жовтня, листопада на 1,6-2,6 °С“, — повідомляє Радченко.

Джерело: сайт Куркуль

Читайте також: Дональд Трамп скасував екологічні дозволи

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: