Кукурудза продовжить дорожчати через недобір врожаю — фермер

Тримати зерно якомога довше і продавати лише тоді, коли є потреба в грошах. Таку позицію висловив Сергій Макуха, виконавчий директор агрофірми “Інтер-Агро-База”.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Він зазначив, що потужності дозволяють доробляти та зберігати основний вал зерна на своїх складах.

Коментар: Завжди частину вирощеної продукції ми продаємо під певну необхідність. Коли потрібно, то ми визначаємо, які є залишки на складах, що можемо продати та наскільки буде ефективний цей продаж зараз, а не в майбутньому“, — сказав аграрій.

Він вважає, що цього року соняшник потрібно зберігати до кінця, бо Україна є одним із ТОП-експортерів соняшникової олії на ринок, і буде дефіцит сировини для переробних заводів. Ближче до нового 2021 р. та на його початку ціна соняшнику буде зростати в більшій прогресії.

Коментар: Так само виходить і з кукурудзою. Щойно збиральна кампанія в Україні набере обертів, то ціна на неї трохи знизиться. Але знову-таки у цьому сезоні буде недобір врожаю, і кукурудза подорожчає до кінця грудня“, — зауважив Сергій Макуха.

Також фермер наголосив, що цього року ціни на зерно рекордно високі.

Коментар: Старші” фермери пригадують такий стрибок аж на початку 2010-х років. Певен, що причина росту частково полягає в тому, що в багатьох фермерів Центру та Півдня України є суттєвий недобір зерна через приморозки та посухи і виникає дефіцит цієї продукції на місцевому ринку“, — підсумував він.

Джерело: сайт Куркуль

Читайте також: В Україні вчені навчилися переробляти отруйний борщівник Сосновського на папір

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: