Лайфхак: як збільшити врожай солодкого перцю

Одним з дуже хороших добрив для перцю є попіл, проте це не єдине підживлення, яке дає позитивний результат. Ефективним способом збільшення врожайності цієї культури є підживлення цукром. Про це повідомляє AgroTimes.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Властивості перця 

Свій солодкий смак перець має завдяки капсаїцину, алкалоиду, який є корисним для нашого шлунка. За вмістом вітаміну С він не поступається навіть ягодам і цитрусовим. Крім цього, перець містить каротин, рутин і вітаміни В1, В2, РР, Е і К. Багатий він і солями різних мінеральних речовин. Сік цього продукту містить кремній, корисний для волосся і нігтів.

Завдяки наявності аскорбінової кислоти і вітаміну А в болгарському перці, він здатний значно зміцнювати імунітет. Його використовують в цілях профілактики ішемічної хвороби. Речовини, що містяться в солодкому перці, здатні очищати легені від накопичених токсинів, тому його рекомендують людям, що палять. При емфіземи легенів його радять вживати щодня. Цей продукт позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, має антибактеріальну та протизапальну дію. Завдяки мікроелементу капсіцідіну відбувається придушення грибкової мікрофлори.

Людям з дерматитами, цукровим діабетом, які страждають безсонням, слід вживати в їжу цей овоч. Він також виводить з стресів, концентрує увагу і покращує пам’ять. Вітаміни Р (рутин) та С, що містяться в даному овочі, зміцнюють кровоносні судини, запобігаючи утворенню тромбів. І це далеко не всі корисні властивості цього продукту.

Читайте також: Як потрібно поливати моркву в серпні, щоб плоди були великі, але не потріскані

Як приготувати добрива для перцю з цукру

На основі цукру потрібно приготувати рідке добриво. Спосіб приготування досить простий – розчиніть цукор у воді та добриво готове. На літр достатньо лише однієї столової ложки солодкого порошку.

Після поливу “цукровою” водою, ви побачите неймовірне перетворення плодів. Готуйтеся збирати великі та смачні перці.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: