“Мають форму дзвоника”: вчені представили новий унікальний сорт яблук

Тайські воскові яблука бувають від маленького до середнього розміру, в середньому шість сантиметрів у довжину, довгасті мають форму дзвоника. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Гладка шкірка варіюється від фіолетового, червоного, до блідо-зеленого, дещо ребристі та з легким блиском, що нагадує восковий наліт.

М’якоть біла з високим вмістом води. У центрі також є велика насіннєва порожнина, яка може містити велике темно-коричневе насіння. Тайські воскові яблука злегка хрусткі та соковиті з легким солодким смаком, схожим на азійську грушу. Дозрівають вони навесні.

Тайські воскові яблука, ботанічно класифіковані як Syzygium samarangense, розвиваються скупченнями на великому тропічному дереві, яке може виростати до вісімнадцяти метрів у висоту. Незважаючи на назву, вони лише за кольором і текстурою шкірки нагадують яблуко і насправді є ягодою. Зріле дерево може дати до семисот фунтів фруктів за один урожай, а тайські воскові яблука, як правило, споживаються свіжими як соковита закуска.

Читайте також: “У пошуках Немо”: селекціонери вивели новий сорт різнокольорової картоплі

Було виявлено, що тайські воскові яблука містять олеанолову кислоту, яка має протизапальні властивості.

Додатки

Їх також можна тушкувати, варити та консервувати для соусів або використовувати як начинку, яку можна подавати до морозива, млинців та французьких тостів. Тайські воскові яблука добре поєднуються з цибулею, часником, чилі, м’ятою, лимоном, фенхелем, гострими сирами та зеленню, як-от ромен і шпинат. Вони зберігаються кілька днів у прохолодному, сухому та добре провітрюваному місці.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: