McDonald’s страждає через поганий врожай картоплі

В результаті спекотної і сухої погоди в великих частинах Північної Європи в цьому році врожай картоплі менше звичайного. Це стало особливо актуальною проблемою для виробників картоплі фрі. Адже, для приготування популярного фаст-фуду потрібна картопля певного розміру, пише “Агро-Центр”.

Картопля фрі зазвичай готується з картоплі великого розміру. Оскільки, цього року врожай був не надто вдалим – багатьом ресторанам швидкого харчування доводиться змінювати звичні техніки приготування.

Білл Гейтс став фермером (деталі)

“Коли картопля не відповідає нашим специфічним критеріям, це впливає на спеціальні інструменти на наших кухнях, які вимірюють, подрібнюють і обсмажують картоплю. Устаткування було ретельно адаптоване під наші потреби Для картоплі меншого розміру нам потрібно скорегувати все наше обладнання.”

розповів представник McDonalds у Нідерландах Юніса Кеккоека

В наслідок того, що врожай картоплі не втішний у всіх регіонах Європи, а картопля, призначена для картоплі фрі у McDonald’s, зазвичай вирощується за контрактами, єдиним виходом для McDonald’s – є використання більш дрібної картоплі.

Працівники МакДональдз так коментують цю ситуацію:

“Це не означає, що наші порції будуть меншими. Зміниться лише довжина картоплі фрі.”

У Жмеринці на хутряній фабриці почали вирощувати королівські креветки (фото)

Для приготування однієї з найпопулярніших страв у мережі McDonald’s використовують сорт картоплі Innovator. Зараз, третина картоплі надходить до ресторанів з Нідерландів інших 40 відсотків – з Бельгії, а 10 відсотків – з Франції та Німеччини.

На Закарпатті з буйволиного молока виготовляють “згущенку”

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: