Медики назвали корисні властивості малини
Ніжна ягода з тонким ароматом і чудовим смаком, криниця вітамінів і мінералів – усе це можна сказати про малину. Ця літня ягода входить до складу багатьох смачних блюд. Компоти, варення, желе, киселі, джеми, настоянки – усе це можна зробити з малини.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Ягоди містять органічні кислоти, ефірну олію, фруктозу, дубильні речовини, сахарозу, глюкозу, жири і вуглеводи, кінцеві багато вітамінів і мінералів. Що стосується кислот, це мурашина, яблучна, саліцилова. У ягодах багато вітаміну РР, Е, а також А і групи В. В плодах – велика кількість заліза, молібдену, цинку і міді.
Що стосується калорійності, в 100 г цієї ягоди міститься 40 ккал. Тому при правильному вживанні малини, можна скинути декілька кілограмів. А для цього потрібно виключити солодощі і здобу, додати овочі і фрукти, а ягоду вживати без цукру. Звичайно, не забувати про фізичне навантаження.
Звичайно, малина корисна для здоров’я, причому, як лісова, так і садова. Цю ягоду застосовують при:
- застуді;
- ангіні;
- радикуліті;
- хворобах кишечника;
- гіпертонії;
- болях в суглобах;
- безплідді;
- цукровому діабеті;
- анемії;
- атеросклерозі;
- хворобах нирок;
- порушенні сердечного ритму.
Читайте також: Названо продукти, які невдовзі подешевшають
Малина допомагає при нервовій напрузі, покращує апетит, знімає жар, прибирає біль, покращує колір обличчя, зміцнює стінки судин, позбавляє від печії, болів в шлунку, виводить шлаки. Щоб зміцнити імунітет, прибрати температуру і взагалі, вилікуватися від застуди, корисно вживати малиновий чай(сухе листя рослини потрібно заварити окропом і пити з додаванням ягід малини або ложечки варення).
Дуже важливе те, що ця ягода корисна не лише у свіжому вигляді, але і після термообробки. Тому малинове варення вважається чудовим засобом при застуді і грипі.
Хоча малина – дуже корисна ягода, але є і деякі протипоказання до застосування. Не слід вживати її при подагрі і нефриті, оскільки в ягоді міститься багато пуринових основ.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: