Медики назвали продукти, які додають десять років життя

Норвезькі вчені з’ясували, що є три групи рослинних продуктів, які немов продовжують тривалість життя.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

“В оптимальній дієті має бути більше цільнозернових продуктів, бобових, а також горіхів. При цьому треба звести до мінімуму червоне та оброблене м’ясо, підсолоджені напої та очищені злаки (з них роблять біле борошно)”, — заявив Ларс Фаднес, співавтор дослідження, професор, співробітник департаменту глобальної громадської охорони здоров’я та первинної медико-санітарної допомоги Бергенського університету (Норвегія).

Вчені змоделювали спеціальний калькулятор харчування та ідеальну дієту. Таким чином вони з’ясували, що це може збільшити тривалість життя.

Наприклад, людина, яка правильно харчується з 20 років, проживе в середньому на 10 років довше, ніж людина, яка не змінила свої харчові звички. А 60-річному така дієта дасть “додаток” у вигляді восьми років життя, а 80-річному — три-чотири роки.

Якщо не має можливості споживати всі ці продукти медики радять включити до раціону лише бобові.

“Такі продукти, як квасоля, горох та сочевиця мають ряд переваг. Зокрема вони містять розчинну клітковину, якісний білок, цинк, кальцій, залізо. При цьому є стійкими крохмалями, які допомагають регулювати рівень цукру в крові”, – пишуть дослідники.

Вчені припустили, що їхня “дієта довголіття” покращить стан здоров’я та збільшить тривалість життя коштом зниження активності гормонів росту, що провокують старіння, інсуліну та білка ІФР.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: