Медики розповіли, які банани корисніше їсти стиглі чи недозрілі

Завдяки своїй харчової цінності і багатому вітамінному складу банани вважаються безумовним лідером серед дієтичних продуктів. Дієтологи рекомендують вживати цей продукт дітям, спортсменам, а також при підвищених розумових і фізичних навантаженнях. Про це повідомляє GreenPost.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Насиченість цукром забезпечується низьким вмістом жирів і високим вмістом клітковини, яка допомагає регулювати поглинання цукру. Цей фрукт приносить відчуття ситості і є важливим джерелом калію, містить вітамін С, який допомагає зміцнити імунну систему, і вітамін B6, який є ключовим для створення нових клітин в організмі.

Банани покращують кровообіг, запобігають спазмам м’язів, допомагають боротися з депресією, знижують рівень поганого холестерину, покращують здоров’я шкіри і волосся.

Існує чимало причин, щоб додати банани в раціон. Однак є питання, яке найчастіше постає: які банани корисніші: стиглі чи зелені? Вподобання щодо стиглості бананів залежать від смаків кожної людини. Але важливо знати, що поживна цінність бананів змінюється зі станом стиглості.

Читайте також: Названо корисні властивості квашеної капусти, про які мало хто знав

Чим більш стиглі банани, тим вони солодші й легше засвоюються. Однак різні дослідження показали, що коли банани дозрівають, вони втрачають частину своїх вітамінів і мінералів. З іншого боку, недавнє дослідження показало, що коли банан дозріває, він також має різні антиоксидантні й антиканцерогенні властивості, які можуть принести користь організму.

Коли банан повністю жовтий і має темні плями, він виробляє речовину, відому як чинник некрозу пухлин, яка має здатність боротися зі злоякісними клітинами. Тобто чим більш стиглі банани, тим ефективніші й корисніші вони для боротьби з раком. Крім того, жовті стиглі банани у 8 разів ефективніші для зміцнення імунної системи, ніж зелені.

Однак люди, які страждають на діабет, ті, хто ризикує отримати цю хворобу, або ті, хто просто хоче уникнути швидкого збільшення рівня цукру, можуть їсти банани, коли вони ще трохи зелені.

Не рекомендують вживати банани, якщо ви хворієте на печінкову або ниркову недостатність.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: