Місячний посівний календар на травень: коли і які культури садити

Травень – дуже “гарячий” місяць для фермерів і дачників. У цей місяць на городі і в саду завжди багато роботи, пише Уніан

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Травень – вдалий місяць для посадки огірків, перцю, капусти, моркви, капусти, квасолі, гарбуза, зелені. У клумби висаджують нарциси, жоржини, гладіолуси. Місячний календар підкаже, які дні вважаються родючими, а в які фази Місяця краще нічого не сіяти.

Місячний посівний календар на травень 2022

1-2 травня – посадка баклажанів, перців, помідорів, гороху, зелені, часнику, пізньої картоплі. Не можна пересаджувати рослини і рихлити грунт в зоні коренів. Хороші дні для посадки яблунь, груш, обліпихи, шипшини, волоського горіха.

3-4 травня – посадка дині і кавуна, гороху, квасолі. Боротьба зі шкідниками і хворобами, посадка винограду, обрізка вусів полуниці. Не рекомендується пересаджувати рослини.

5-7 травня – дуже родючі дні. Дозволені посадки і пересадки всіх овочів, дерев і квітів. Замочування і пророщування насіння, мінеральні та органічні добрива, обрізка і прищипка дерев. Не рекомендується обробляти рослини отрутохімікатами.

8-9 травня – не рекомендуються посіви і посадки більшості культур, а також поливи і пророщування насіння. Можна рихлити грунт, боротися зі шкідниками і хворобами, проводити санітарну обрізку.

10-11 травня – посів огірків, гіркого перцю, обприскування рослин від хвороб, розпушування і прополка грунту. Посадка однорічних квітів і троянд, висадка малини і смородини.

12-14 травня – посадка капусти, огірків, бобових. Можна проріджувати сходи і боротися з бур’янами, висаджувати бульбоцибулинні і багаторічні квіти, декоративні чагарники, живопліт. Посадка плодових і ягідних дерев.

15-17 травня – дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

18-20 травня – посадка помідорів, буряка, селери, редису, пізньої картоплі. Органічна підгодівля, рясні поливи, замочування насіння. Посадка суниці, багаторічних квітів і чагарників. Не рекомендується обрізка дерев і побілка стовбурів.

21-22 травня – неродючі дні. Посаджені рослини дадуть поганий урожай і будуть часто хворіти. Можна обрізати дерева і косити траву, боротися з бур’янами і шкідниками

23-24 травня – посадка гарбузових, баштанних, бобових культур. Можна сіяти перець, помідори, кабачки, селеру, салат. Поливи дуже помірні. Посадка будь-яких квітів, а також смородини, малини, ожини, плодових дерев. У теплу погоду можна садити персик.

25-26 травня – не рекомендуються посіви і пересадки рослин, а також обрізка, підживлення, пасинкування, полив. Можна прополоти сходи і бур’яни, удобрити грунт, косити газон.

27-28 травня – посадка пізньої картоплі, часнику, гарбуза, баклажана, кабачків. Посів зелені, шпинату, гороху, квасолі, салату, гороху. Посадка багаторічних, цибулинних квітів, декоративних чагарників.

29-31 травня – дні молодика.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: