Молодий кріп у будь-яку пору року вдома: як посіяти у горщику

Щоб вдома завжди була молода зелень кропу, ви можете його посіяти у вазоні й будете насолоджуватися запахом літа навіть у холодну пору року. У подробицях читайте, як в домашніх умовах посіяти та виростити кріп, пише prostoway.

В першу чергу треба вибрати місце, де стоятиме горщик. Найкраще буде, щоб вікно виходило на південь, схід, захід, тоді буде достатньо світла.

Сіяти можна в будь-яку посудину, обов’язково повинен бути дренаж. Глибина посудини повинна бути завглибшки 15-20 сантиметрів. Ґрунт купіть універсальний або наберіть з городу, якщо є можливість.

Читайте також: Коли потрібно вмикати фітолампу для підсвічування розсади

Закладайте насіння завглибшки 1-2 см. Коли посієте – накрийте плівкою. Двічі на день треба плівку перевертати, щоб не збирався конденсат. Коли кріп почне проростати, плівку треба зняти обов’язково. Перед посівом насіння бажано потримати у теплій воді, це треба для того, щоб швидше проріс кріп.

Найкраща середня температура для кропу 20-22 градуси. Гарне освітлення та регулярний полив прискорить ріст зелені. Якщо у приміщенні недостатньо вологе повітря, то треба буде кропити з пульверизатора водою.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: