“Морква залишається в землі”: чому фермери не збирають врожай
Через низьку ціну на моркву фермери зневірилися у заробітку та залишають овоч у землі.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Ціна на моркву найдешевша за останні три роки. Господарствам невигідно реалізовувати цю продукцію, тому вони просто не збирають врожай.
Коментар: “Ціни дійсно низькі і дуже різні. У великих пропозицій на ринку понад 60% – сировина по 2,5-3 грн/кг, і це при тому, що за якісну моркву гуртові покупці готові платити 4,5-5,0 грн/кг. Ціни на миту моркву ще вище, але на ринку її взагалі важко знайти“, – розповіла керівник департаменту “Аналітика” ОРСП “Шувар” Тетяна Гетьман.
Зазначимо, що станом на 12 грудня 2019 року на найбільшому гуртовому ринку в Західній Україні “Шувар” морква коштувала по 3,0-4,5 грн/кг, у вересні продукція коштувала 6,2-5,5 грн/кг.
У порівнянні із 2018 роком морква подешевшала аж утричі. За останні 5 років Україна продавала моркву дешевше лише в грудні 2016 року. Тоді вона коштувала 1,8-2,2 грн/кг.
Джерело: сайт 24 канал
Читайте також: В Україні змінилися ціни на продукти: що подорожчало, а що стало дешевше
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: