На Черкащині фермери збирають рекордний врожай солодкого перцю

Фермерське господарство “Імпульс” знаходиться у селі Томашівка, що у Черкаській області. На господарстві вирощують традиційні сільгоспкультури, а також солодкий перець, пише “Агро-Центр”.

Сьогодні, загальна площа господарства понад 20 га, а врожайність перцю може сягати 10 т/га.

“Обробіток площі під солодкий перець не відрізняється від обробітку під інші культури. Ґрунт обов’язково потрібно якісно зорати, поборонувати, провести передпосівну культивацію, закрити вологу. Для овочів це особливо важливо, враховуючи підвищений ризик появи шкідників та хвороб. Окрім цього, земля повинна бути добре розпушеною для нормального розвитку кореневої системи”,

— розповідає Олександр Пастушенко, керівник ФГ “Імпульс”.

Фермер з Волині вирощує унікальні ягоди “життя та молодості”

Фермер розповідає, що не варто висаджувати перець одразу у відкритий ґрунт. ФГ “Імпульс” вирощує розсаду у власних теплицях. А щоосені вносять під перець до 0,5 тонн NPK, а після появи сходів для внесення поживних речовин рослини зрошують.

“У нашій кліматичній зоні висаджувати розсаду рекомендується після дати останніх ймовірних заморозків. Зазвичай, починаючи із 20 травня. Збирання ж урожаю припадає на самий кінець серпня, аби встигнути почати реалізацію продукції з 1 вересня”,

— поділився фермер.

Салат з фіалок та ромашок: в магазинах все частіше з’являються їстівні квіти

Джерело superagronom.com

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: