На Дніпропетровщині стартувала посівна

У Дніпропетровській області розпочались весняно-польові роботи. Попри жорстокі атаки окупантів, аграрії розпушують та підживлюють ґрунт та готуються до засіву злакових та бобових культур.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації повідомили, що посівна триватиме до кінця весни – початку літа. Загалом працюватимуть на понад 1 мільйоні гектарів поля.

Із весняною посівною не забарилися. Тільки-но дозволила погода, аграрії вийшли у поле. Спочатку засіють ярий ячмінь, горох, овес. У першій половині квітня візьмуться за соняшник, а після – за кукурудзу“, – розповів директор інституту зернових культур Владислав Черчель.

У планах аграріїв на 2022 рік є засіяти ярим ячменем 140 тисяч гектарів поля, соняшником – 600, кукурудзою – 300. Засіви вже розпочали на Нікопольщині. На території решти області наразі обробляють ґрунт. Його розпушують, аби зберегти вологу на полях.

На Дніпропетровщині на понад 600 тисяч гектарів поля ростуть озимі пшениця, ячмінь, жито. За попередніми даними, ці культури гарно перезимували та перебувають у доброму та задовільному стані.

Читайте також: Стало відомо, як і де безкоштовно отримати продукти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: