На фермі в супермаркеті щотижня збирають 36 кілограмів грибів (фото)

В одному з супермаркетів Нью-Йорка, серед полиць з макаронами та делікатесами можна наткнутися на чудернацьку конструкцію Саме вона й дозволяє збирати працівникам магазину 35 кг грибів щотижня, пише “Агро-Центр”.

Усередині кожної міні-ферми встановлені датчики, які вимірюють температуру, вуглекислий газ і вологість. Зібрана інформація надсилається в центральну систему і використовується вченими компанії для пошуку рецепту ідеальних умов для виробництва гливи. Оптимізація росту дозволяє фермерам використовувати менше води і енергії, скорочує кількість харчових відходів, допомагаючи виробникам збирати гриби в потрібний час.

Міні-ферма на підвіконні: поради садівникам-початківцям (з деталями)

“Нам не потрібно зберігати врожай в холодильнику, ми не повинні мати такий же клімат-контроль, нам не потрібно упаковувати його так само, як якщо б ми збирали продукт за межами магазину, і у вас є значно менше харчових відходів в процесі розподілу”.

— пояснюють розробники.

Заміна Польщі: в Україні можна заробити на шипшині, але не вистачає “рук”

Установки випускає компанія Smallhold — вона проектує і віддає об’єкти “під ключ” разом з наповненням у вигляді щеплених міцелієм блоків з тирси. При правильних умовах для вирощування грибів з цих блоків з міцелію отримати гриби можна вже за сім днів. Після збору грибів компанія збирає тирса та передає їх іншим споживачам на компост.

В Україні зростає попит на “нестандартну” капусту

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: