На Херсонщині польові миші пошкодили врожай

На Херсонщині частину урожаю озимої пшениці пошкодили польові миши, пише “Агро-Центр”.

Поки про точні втрати врожаю невідомо. Частина агровиробників регіону перестали використовувати засоби для захисту від гризунів – саме через це збільшується популяція польових мишей. Підсилюючим фактором є те, що деякі фермери припинили обробляти поля вже кілька років тому.

«Золота жила»: на Півдні знайшли гідну заміну соняшнику

Ще цієї зими за даними Держспоживслужби спостерігалася активізація гризунів. Так, 60% обстежених посівів озимих зернових та ріпаку відмічалося активне розселення мишоподібних гризунів, які продовжують мігрувати з лісосмуг, узбіч доріг, неорних земель та багаторічних трав у пошуках соковитого корму. На гектарі нараховувалося 1-4, максимум 5 (Запорізька область) жилих колоній. На 26-100% обстежених площ багаторічних трав, садах, незораних площах після просапних культур, неугіддях, інших природних стаціях кількість мишоподібних гризунів становила по 2-5, у Вінницькій області 7 та Рівненській області 9 колоній на гектар на багаторічних травах.

Краще — за кордон: майже всі органічні продукти вивозять з України

У Донецькій, Миколаївській областях на незораних після збирання врожаю полях обліковували 1-2 курганчика на 1 га курганчикової миші, яка харчується насінним кормом із культурних та диких злаків.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: