На Херсонщині вироблятимуть кавуновий мед

На Херсонщині у Голопристанському районі відкривається цех із виробництва бекмесу – так званого кавунового меду.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Та розмова, яку ми почали минулого року про бекмес (переробку кавунів), цього року отримає продовження вже під час запуску виробництва бекмесу тут, на “Зелених хуторах Таврії”. Це так само крафтове виробництво“, – повідомляє голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Деталі: Керівник проєкту “Зелені хутори Таврії” Олександр Долинко зауважив, що бекмес можна робити з кавуна, який не йде на продаж – з однобокого, маленького кавуна. Він такий же солодкий, як і той, що відправляють на реалізацію.

Коментар: З нього можна робити гроші… Розрізаємо кавун, м’якоть виймаємо, вижимаємо, зливаємо сік у великі дека, і томиться він приблизно зранку до пізньої ночі. Потихеньку і випаровується, десь 12 годин. В кінці залишається лише те, що у нас у банці. “, – каже Долинко.

Торік, за словами керівника проєкту, виготовили лише 30 трилітрових бутлів бекмесу. Посмакувати бекмес його виробництва змогли туристи, які відвідували Голопристанщину. А дегустацію провели в одному з київських ресторанів.

Джерело: сайт Agro-business

Читайте також: Скільки коштує земля в Україні: експерт назвав ціну чорнозему

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: