На Хмельниччині лісники висадили плантацію “енергетичних” дерев

У прес-службі Старокостянтинівського лісництва повідомили, що в лісових господарствах Хмельниччини продовжують садити “енергетичні” дерева — павловнії. За п’ять років воно може вирости до 20 метрів, пише “Агро-Центр”.

Для посадки спеціально придбали саджанці із закритою кореневою системою. Це дозволяє не прив’язуватись до весняних термінів посадки і упродовж усього вегетативного періоду проводити створення та доповнення лісових культур і плантацій.

Карти України, яких ви ще не бачили (Інфографіка)

Дерева висадили на території площею 4×4 м. Це забезпечує гарантовану площу живлення для рослин та є оптимальним для подальшого догляду й вирощування деревної породи.

Павловнія — це дерево м’якої породи. Його деревина відіграє значну роль у деревообробці й одночасно може використовуватися як біомаса.

Вигідний бізнес: в Україні заробляють на фіалках (фото)

Це дерево ще називають “алюмінієве дерево”. Його деревина на 30 відсотків легша від інших порід і завдяки дрібноволокнистій структурі ідеально підходить для виготовлення меблів, фанерних листів, будинків.

Окрім деревини це дерево використовують для озеленення, адже вже наприкінці першого року – дерево сягає 4 м у висоту і створює затінок. На 4 рік дерево починає цвісти і є добрим медоносом, оскільки з 1 га можна зібрати до 700 кг меду.

В Європі не хочуть їсти українські яблука

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: