На якій олії категорично не можна смажити
Соняшникова олія — це продукт, який проходить глибоку обробку та очищення, але крім цього, після очищення від домішок олія втрачає й корисні елементи. Про це повідомляє GreenPost.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
При смаженні олії виділяють шкідливі для організму канцерогенні речовини: альдегіди, пероксиди. Точка димлення соняшникової олії — 107 °С. Це температура, при якій масло починає руйнуватися і виділяти ті ж найнебезпечніші канцерогени.
При високих температурах руйнуються багато корисних речовин.
Містить трансжири до 25%! З такою кількістю наш організм не справляється, тому вони просто накопичуються у нашому організмі. Надлишок їх призводить до серцево-судинних захворювань, збоїв у гормональній та інших системах.
Читайте також: Україна почала експортувати зерно через порт у Румунії — Reuters
Смажена їжа вбирає дуже багато олії, що робить її дуже калорійною.
Спосіб виготовлення соняшникової олії передбачає використання розчинників — гексану, лугів — їдкого натру, гострої пари тощо.
З огляду на це все смажити на такій олії категорично не можна.
То що робити в такому випадку? Яку олію можна використовувати? Альтернатива є:
- кокосова олія;
- кунжутна олія;
- оливкова олія;
- гірчична олія;
- олія авокадо.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: