На якій олії категорично не можна смажити

Соняшникова олія — це продукт, який проходить глибоку обробку та очищення, але крім цього, після очищення від домішок олія втрачає й корисні елементи. Про це повідомляє GreenPost.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

При смаженні олії виділяють шкідливі для організму канцерогенні речовини: альдегіди, пероксиди. Точка димлення соняшникової олії — 107 °С. Це температура, при якій масло починає руйнуватися і виділяти ті ж найнебезпечніші канцерогени.

При високих температурах руйнуються багато корисних речовин.

Містить трансжири до 25%! З такою кількістю наш організм не справляється, тому вони просто накопичуються у нашому організмі. Надлишок їх призводить до серцево-судинних захворювань, збоїв у гормональній та інших системах.

Читайте також: Україна почала експортувати зерно через порт у Румунії — Reuters

Смажена їжа вбирає дуже багато олії, що робить її дуже калорійною.

Спосіб виготовлення соняшникової олії передбачає використання розчинників — гексану, лугів — їдкого натру, гострої пари тощо.

З огляду на це все смажити на такій олії категорично не можна.

То що робити в такому випадку? Яку олію можна використовувати? Альтернатива є:

  • кокосова олія;
  • кунжутна олія;
  • оливкова олія;
  • гірчична олія;
  • олія авокадо.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: