На Київщині підприємство переорієнтувало виробництво з креветок на овочі
Під час війни гостро постало питання самозабезпечення України харчовими продуктами, зокрема, овочами. Про це пише seeds.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
До війни підприємство займалося вирощуванням декоративної риби, водяних лілій та креветок. Утім, нові реалії змусили акваферму переорієнтуватись. Тепер в одному з басейнів облаштовано теплицю.
ПРЯМА МОВА
“Як би це не було сумно, але плани по подальшому вдосконаленню аквакультурних технологій на 2022 поки що пішли в тому напрямку, що й руський корабель, але це ж не підстава для того, аби впадати у відчай та опускати руки. Прийнято стратегічно важливе рішення в цій теплиці почати вирощувати овочі для забезпечення продовольчої безпеки нашої громади”, – повідомив власник.
Читайте також: Литва допоможе Україні з експортом зернових – Мінагрополітики
У теплиці площею 150 квадратних метрів вже висадили редиску, салати та зелень. Також Любомир Гайдамака планує вирощувати помідори, огірки, пряні трави.
ПРЯМА МОВА
“До самих заморозків будемо мати свіжі овочі”, – говорить власник акваферми.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: