На Київщині знайшли рідкісні дикі орхідеї (ФОТО)

Днями експедиція Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ), в якій взяли участь ботаніки та лісники Ржищівського лісництва, на південному сході Київської області під Ржищевом знайшла рідкісну дику орхідею – Венерин черевичок. Про це йдеться  у повідомленні Київського еколого-культурного центру.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Популяція Венериного черевичка складалася з 22 рослин, 7 з яких цвіли. Венерин черевичок занесений до Червоної книги України і належить до категорії “уразливий”.

На Київщині Венерин черевичок росте лише у двох місцях, у сусідній Чернігівській – в одному, на Черкащині його немає зовсім.

Читайте також: В Україні почала дешевшати молода капуста: яка нині ціна

Венерин черевичок, названий так за унікальну форму пелюсток, що нагадує жіночий черевичок, практично зник із-за рубок лісу. У Швейцарії Венерин черевичок стали охороняти ще з 1878 року.

Останній раз у цьому місці ботаніки бачили Венерин черевичок у 2003 р. Проте за минулі майже чверть століття він міг зникнути. На щастя, як підтвердила наша експедиція, Венерин черевичок живий.

“Ми дякуємо професору-ботаніку В. Мельнику, знавцям орхідей В. Ракову, Б. Сіньку та лісничого Ржищівського лісництва В. Ганзюку за участь в експедиції”, – йдеться у повідомленні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: