На маленькій фермі в Україні вирощують понад 30 видів екзотичних фруктів (фото)

Бананова ферма, що знаходиться в селі Липники Пустомитівського району, вирощує близько 30 видів екзотичних рослин.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Власник ферми Андрій Труш розпочав вирощувати екзотичні рослини близько 2,5 років тому. На фермі він вирощує понад десяток саджанців бананів у місяць. Всі екзотичні рослини Андрій Труш продає. Чоловік розповідає, що наразі його клієнтами є переважно дизайнери, які купують дерева для прикраси приміщень.

Всі екзотичні рослини він вирощує у спеціальній теплиці – вегетарії, яку розробили за голландською технологією. На вході у таке приміщення розташований спеціальний котел, який нагріває близько двох тонн води, її по теплиці перекачують насоси. Таким чином у приміщенні постійно тримається тепло.

Серед найпопулярніших екзотичних фруктів: банани, кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати

За словами власника, рослини без проблем можуть рости у звичайних кімнатних умовах та навіть будуть плодоносити. Однак для того, щоб виростити банани в домашніх умовах, потрібно дотримуватись певних технологій.

Коментар:Банан не буде таким довговічним, як, до прикладу, садженець лимона, адже лимон буде рости роками. Але рік-два садженець банана нормально росте у кімнатних умовах. Перед тим, як продати, ми такі саджанці готуємо, використовуємо багато органіки. 99,9% – це органіка, яку ми додаємо у ґрунт. І якщо банан правильно поливати, давати певні мінеральні добавки, то він буде чудово рости“, – розповідає Труш.

Вартість двохметрового бананового дерева – 5000 грн, менші саджанці будуть коштувати дешевше, ціни стартують від 100 грн.

Також на фермі проводять екскурсії. Переважно подивитися на екзотичні рослини приїжджають школярі.

Джерело: сайт Аgronews

Читайте також: Через карантин сотні овець вийшли на спустошені вулиці міста (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: