На Одещині квітне унікальна степова малина (фото)

У національному природному парку “Тузловські лимани” росте хвойник двухколосковий або ефедра. Іноді його називають кузьмичева трава або степова малина.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У Франції цю рослину називають “морський виноград”, тому що там вона росте на пісках вздовж морського узбережжя. 

Коментар:У медицині зазвичай використовуються препарати, приготовані на основі чистого ефедрину, який отримують або з рослинної сировини, або хімічним синтезом. У сучасній науковій медицині препарати ефедрину призначаються при бронхіальній астмі, станах, що супроводжуються гіпотонією, гострих респіраторних вірусних інфекціях, застуді, отруєнні препаратами групи морфіну“, — розповів еколог Іван Русєв. 

За словами співробітника Нацпарку, доктора наук Русєва, степова малина сприяє закріпленню сипучих схилів і пісків. Хвойник служать кормом для куріпок та інших птахів. Вегетативні частини рослини і насіння служать їжею для деяких видів комах.

Степова малина зустрічається на степових ділянках Тузловських лиманів не часто. Однак, там, де вона росте, вона собою прикрашає ландшафт і є важливим компонентом степових біоценозів Причорномор’я.

Читайте також: У курортній Анталії відбулася масштабна лісова пожежа: є загиблі

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: