На Рівненщині садівники б’ють рекорди з вирощування малини

У Рівненській області розвивається сектор садівництва та ягідництва, який охоплює площу приблизно 500 гектарів. На них понад половину насаджень припадає на малину. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації у своєму офіційному акаунті у Facebook.

“В умовах війни аграрії Рівненщини використовують усі можливості для розширення своїх виробництв. Зокрема, грантові кошти на розвиток садівництва. Цього року Мінагрополітики підтвердило 3 проєкти на загальну суму 8,7 млн грн. Крім того, на розвиток ягідництва 11 фізичних осіб та підприємці залучили 2,5 млн грн грантів”, — розповіла директор департаменту Надія Переходько.

Читайте також: На Франківщині сировари отримали понад 6 млн на розвиток: на що витратять кошти

У чотирьох громадах області за участю сільгосптоваровиробників реалізується проєкт “Розвиток органічного ягідництва в територіальних громадах”, що підтримується Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарії. В його межах передбачено будівництво мінізаводу для заморожування ягід (60 тонн), створення промислової плантації органічної малини (15 гектарів) та проведення навчань з органічного плодівництва.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: