На українському ринку набирає популярності жимолость
В Україні набирає популярності комерційне виробництво жимолості. Проте, на даний момент обсяг ринку і пропозиція досить обмежені, пише “Агро-Центр”.
Валовий збір вищевказаної культури в нинішньому році не перевищить 20-25 тонн. Ягода буде реалізовуватися за ціною в межах 5,7-7,6 долара за кілограм.
Завдяки пізньостиглим канадським сортам Бореаль Б’юті, Бореаль Біст і Бореаль Близзард сезон збору жимолості в Україні триватиме до кінця червня.
В Україні виготовляють чорну ковбасу за секретним рецептом (відео)
Треба відзначити, що переробники цікавляться ягодою, але розвиток бізнесу стримує ліміт сировини і висока собівартість.
Якщо ж у виробників вийде організувати механічний збір жимолості в великих обсягах, на ринку з’являться нові унікальні продукти — морозиво з жимолостю, йогурти, джеми, лікери, а також вина.
Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)
Крім можливих труднощів з реалізацією великих партій на внутрішньому ринку, недоліком жимолості експерти називають невизначені перспективи експорту. Більша частина сортів вищевказаної культури має занадто м’які плоди, які не відрізняється легкістю зберігання і транспортабельністю: навряд чи їх буде можна перевозити на великі відстані.
В даний час культура споживання жимолості найбільш розвинена в Японії. Лідером з виробництва жимолості в світі є Китай, де ягода вирощується на площі 2 тис. гектарів.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: