На українському ринку набирає популярності жимолость

В Україні набирає популярності комерційне виробництво жимолості. Проте, на даний момент обсяг ринку і пропозиція досить обмежені, пише “Агро-Центр”.

Валовий збір вищевказаної культури в нинішньому році не перевищить 20-25 тонн. Ягода буде реалізовуватися за ціною в межах 5,7-7,6 долара за кілограм.

Завдяки пізньостиглим канадським сортам Бореаль Б’ютіБореаль Біст і Бореаль Близзард сезон збору жимолості в Україні триватиме до кінця червня.

В Україні виготовляють чорну ковбасу за секретним рецептом (відео)

Треба відзначити, що переробники цікавляться ягодою, але розвиток бізнесу стримує ліміт сировини і висока собівартість.


Якщо ж у виробників вийде організувати механічний збір жимолості в великих обсягах, на ринку з’являться нові унікальні продукти — морозиво з жимолостю, йогурти, джеми, лікери, а також вина.

Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)

Крім можливих труднощів з реалізацією великих партій на внутрішньому ринку, недоліком жимолості експерти називають невизначені перспективи експорту. Більша частина сортів вищевказаної культури має занадто м’які плоди, які не відрізняється легкістю зберігання і транспортабельністю: навряд чи їх буде можна перевозити на великі відстані.

В даний час культура споживання жимолості найбільш розвинена в Японії. Лідером з виробництва жимолості в світі є Китай, де ягода вирощується на площі 2 тис. гектарів.

Український фермер вирощує натуральний афродизіак (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: