На Закарпатті фермерське господарство збільшить площу вирощування лохини завдяки новій технології
Фермерське господарство Green Farm із села Тарнівці Ужгородського району, що спеціалізується на вирощуванні лохини, планує розширити площу вирощування органічної лохини вдвічі. Для цього господарство запроваджує нову технологію вирощування.
Про це повідомила пресслужба Green Farm у Facebook.
Так, Green Farm вирощуватиме лохину в горщиках. Новий урожай планують зібрати у 2025 р.
“Плантацію розширюємо раннім сортом Дюк. Це органічна, крупна і корисна ягода, адже всі саджанці матеріали та технології ми привезли із сертифікованих центрів у ЄС”, — йдеться у повідомленні.
Green Farm розпочало роботу у 2015 р. Першу лохину висадили на площі 3 га у 2017 р. Наразі господарство вирощує сорти Дюк, Блюкроп, Нельсон та Еліот.
Читайте також: На Харківщині через обстріли знищено майже 50 га яблуневого саду
“Використання технології вирощування в горщиках дозволить не лише збільшити виробництво органічної лохини, а й пришвидшити дозрівання ягід і вже ранньою весною забезпечувати споживачів свіжим урожаєм”, — йдеться у повідомленні.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: