На Житомирщині знайшли 60 тис. га особливо цінних лісів

На півночі Житомирщини виявили понад 59 тис. га особливо цінних для збереження лісів (ОЦЗЛ). 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Вони можуть претендувати на отримання сертифікації FSC (Forest Management certification), і це посилить їх охорону. 

У Волинській області на територіях Маневицького, Городоцького, Колківського, Любешівського, Ратнівського та Поліського лісгоспів виявлено 21580,3 га ОЦЗЛ. На територіях Овруцького, Олевського ЛГ і АПК, Словечанського ЛГ і АПК площа цінних лісів становить 59 736,5 га. У лісогосподарствах Іванківського та Поліського районів Київської області такі ліси ростуть на площі 3069,6 га, у Рівненській області у Володимирецькому, Дубровицькому, Зарічненському, Остківському, Рафалівському, Рокитнівському, Сарненському лісових господарствах — на 63 765,2 га.

Читайте також: На Миколаївщині відкрили першу в Україні акваферму з вирощування тихоокеанських креветок

Зазначається, що оцінка лісів проводилася за критеріями FSC. Їх ідентифікація та подальша сертифікація за міжнародними стандартами ОЦЗЛ забезпечить стале та відповідальне управління лісами. Крім того, це дасть змогу поліпшити умови для охорони біорізноманіття під час ведення лісового господарства та забезпечити стале збереження водоохоронних, протиерозійних лісів.

Коментар:Виділення ОЦЗЛ Полісся та рекомендації для лісових господарств щодо отримання сертифікації FSC мають на меті посилити природоохоронний аспект діяльності лісового господарства. Для природоохоронного українсько-білоруського проєкту “Полісся — дика природа без кордонів” — це ще один крок до основної мети: створити в одному з найбільших природних районів Європи — Поліссі — природну систему, екологічно спроможну формувати ландшафт та забезпечувати ефективну охорону біорізноманіття“, — зазначив експерт з лісівничих питань ГО “Українське товариство охорони птахів” і проєкту “Полісся — дика природа без кордонів” Василь Мочан.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: