Найкорисніший фрукт, який містить майже всі вітаміни

Лікарі і вчені вважають найбільш корисним фруктом – яблука, тому що саме в них містяться майже всі поживні і корисні речовини, які потрібні організму.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Коментар: У кисло-солодких плодах (переважно зелених сортів) величезна кількість такого мікроелемента, як залізо. Це прекрасна профілактика хронічної втоми і анемії. Важливо їсти яблука разом з огризком, адже йод концентрується в основному в зернятках. Ну а взимку вони особливо важливі для гарного настрою і бадьорості – щоб швидше прокинутися і почувати себе повним сил, випивайте з ранку чашку ароматного чаю, настояного на свіжих плодах антонівки“, – розповіла дієтолог Людмила Бабич.

Завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів, щоденне вживання хоча б 1-2 яблук врятує від авітамінозу, пояснює експерт.

Коментар:Під час грипу і ГРВІ дуже корисні, особливо для дітей, печені яблука з медом. Це дієвий протипростудний рецепт, прискорюючий одужання. Річ у тому, що в яблуках, особливо в кисло-солодких сортах, багато протизапальної саліцилової кислоти. Дієвим засобом від кашлю є також відвар яблучних шкірок – у ньому багато все тієї ж кислоти, плюс вітамін С, цінні мікроелементи і ферменти“, – говорить лікар.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: “Любов є…”: мережу охопило зворушливе фото закоханих пінгвінів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: