Найпівнічніша плантація чаю знаходиться на Закарпатті

На Закарпатті вже 70 років розташована найпівнічніша у світі плантація чаю. Плантація розташована неподалік від Мукачева, лише за 30 хвилин пішки від центру міста. Відроджують вирощування чаю на Закарпатті місцеві ентузіасти, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Аgrosphera.

За документами ще у 1952-1954 років, Закарпатський регіон був визнаний найперспективнішим для вирощування чаю. Були опубліковані плани надати до 1960 року до 1000 гектарів землі під чайні плантації. Однак всесоюзний чайний проект в Закарпатті згорнули 1959 року.

Гарбуз вагою більше тонни виростили в США

Вирощування чаю в Закарпатті є майже нереальною справою. Проте, закарпатським селекціонерам вдалось посеред помірного клімату вивести особливий вид чаю.

Повноцінний кущ в умовах українського клімату може досягати двох метрів.

1200 фахівців шукатимуть рішення для захисту рослин

Окрім цього, на Закарпатті також є приватні чайні ділянки. Наприклад, під Мукачевом, у агроетносадибі Галини і Юрія Клованичів “Kеltic Yard”, є трирічна посадка чаю, а також велика кількість інших екзотичних та унікальних для України культур. Вони утримують цю ділянку вже кілька десятків років, всі рослини ростуть просто неба.

На Закарпатті затопило урожай овочів (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: