Наскільки подешевшає ягода в Україні?

Розпал дощів по всій країні не заважає сезону полуниці приносити плідний врожай. Детальніше про ціни на ягоду пише “Агро-Центр”.

На ринку можна придбати вітчизняну ягоду з Закарпаття та Півдня. Імпортна продукція цього року майже відсутня.

“Цього року імпорт полуниці був більшим, ніж торік. Ягоду завозили з Іспанії та Греції. Щоправда перестали імпортувати її ще на початку травня. Вітчизяної продукції цілком достатньо, щоб задовольнити попит”, – розповіла експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

В Україні презентували нові технології у ягідництві

Традиційно найдешевше полуниця коштуватиме у кінці травня – на початку червня. Саме так відбувається з ціною на ягоду останні два роки.

Адже, з червня полуницю збирають у відкритому ґрунті в західних та центральних областях. Проте, на врожай середньої та пізньої ягоди можуть впливати цьогорічні часті дощі. Якість полуниці може впасти до кінця сезону.

Ціни зміняться не лише на популярну ягоду. Через тиждень-півтора очікується різке зниження ціни на продукти по всіх позиціях, починаючи від борщового набору і закінчуючи фруктами.

«Оскільки пішло насичення ринку продуктами, то відповідно за тиждень – другий і ціни падатимуть вниз. Так, наприклад борщовий набір має достатньо подешевшати на 50-60%. Щодо сезонних фруктів таких як полуниця, то сьогодні вона коштує 70-80 грн в роздріб. При очікуванні зниження ціни на опт до 25-30 грн, то й ціна в роздрібній торгівлі має впасти до меж 40-45 грн за кілограм», — сказав Пензин.

Така ж ситуація і з черешнею, оскільки її везуть з Херсонщини, Запоріжчини та Мелітополя, ціна на стане дешевша і доступніша.

Нагадуємо, що тиждень тому у магазинах і на базарах України була черешня переважно з Іспанії. Попит на неї високий. Кілограм коштував від 200 грн, а зараз близько 100 грн за кг.

Страхують навіть від дощу: як в Грузії влада підтримує фермерство

Агроном з Франції переїхав в українське село та живе з українкою (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: