Науковці прогнозують зниження середньої врожайності овочів і бобових культур

Здорова їжа та правильний спосіб життя знаходить все більше прихильників. Проте, основні інгредієнти здорової дієти, найближчим часом можуть стати дефіцитними, пише “Агро-Центр”.

Згідно з даними нового дослідження, якщо не буде вжито невідкладних заходів для боротьби зі зміною клімату – світові поставки овочів можуть знизитися більш ніж на третину до 2050 року.

Стверджується, що в результаті підвищення температури і нестачі води знижується глобальна середня врожайність звичайних культур, таких як соєві боби і сочевиця,.

“Наше дослідження показує, що екологічні зміни, такі як підвищена температура і брак води, можуть представляти реальну загрозу для глобального сільськогосподарського виробництва, що, ймовірно, буде мати подальший вплив на продовольчу безпеку і здоров’я населення”,

– сказав провідний вчений доктор Поліна Шеллбек.

“Овочі та бобові є життєво важливими компонентами здорової, збалансованої і стійкою дієти і рекомендацій з харчування, які постійно радять людям включати більше овочів і бобових в свій раціон.”

Дослідники оцінили майбутній вплив ключових факторів, що впливають на виробництво сільськогосподарських культур, включаючи збільшення кількості парникових газів, зниження доступності води для зрошення і підвищення температури. Науковці прогнозують зниження середньої врожайності овочів і бобових культур, таких як соєві боби і сочевиця, на 35 і 9% відповідно.

А в Німеччині 1200 фахівців шукатимуть рішення для захисту рослин.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: