Навіщо людям потрібно їсти якомога більше полуниці

У ягоді міститься стільки вітамінів і елементів, що її можна вважати справді еліксиром для людини.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Ганяючись за новомодними препаратами для схуднення, гарного настрою і від старіння люди забувають, що всі розробки вчених засновані на природних продуктах, які можна вживати в їхньому первозданному вигляді, що набагато корисніше.

Наприклад, полуниця – як виявилося, ця смачна ягода допомагає зберегти ясність розуму. Це довели вчені лабораторії клітинної мікробіології ім. Салка в Ла-Хойї (штат Каліфорнія, США). Вони встановили, що полуниця містить фізетин – речовину, здатну боротися з втратою пам’яті при хворобі Альцгеймера.

Дуже корисна полуниця і для чоловіків, охочих надовго зберегти свою продуктивну функцію. Як виявилося, стійка назва еротики “полуничкою”, виникло не просто так. Полуниця з успіхом замінює віагру. Вже в XX столітті було встановлено, що такою властивістю полуниця володіє завдяки вмісту в ній цинку. Він не тільки підвищує сексуальну збудливість, але і на чверть збільшує ймовірність завагітніти. До речі, французи перед тим, як відправити молодят спати, готують їм полуничний суп з вершками.

Зауважимо, що полуниця не протипоказана навіть діабетикам, оскільки в ній дуже низький вміст цукру. Американські кінозірки, до речі, частенько практикують полуничну дієту. Завдяки вітамінам С, В і РР, містяться в полуниці, ця ягода зміцнює імунну, нервову і судинну системи. Володіючи сечогінним ефектом, вона знижує набряклість. Також полуниця корисна при очищенні кишечника.

Джерело: Уніан

Читайте також: 800-річне “село-привид” відкриють для туристів в Італії

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: