Названо корисні властивості квашеної капусти, про які мало хто знав

Хрумка, ароматна, з приємною кислинкою. Саме такою є ідеальна квашена капуста. У квашеної капусти чимало корисних властивостей, про які багато хто з нас навіть не здогадується. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Так, наприклад, у давнину вона врятувала тисячі наших предків від цинги! 

Користь капусти

  • Квашена капуста – це унікальна страва, яка багата на цінні вітаміни та елементи. Так, всього 200г цього продукту здатні забезпечити половину добової потреби людини у вітаміні С.
  • Також у ній є вітамін В6, який сприяє кращому засвоєнню білка. Саме тому квашену капусту рекомендують подавати як гарнір до м’ясних страв.

Читайте також: Як обрізати смородину влітку після збору врожаю: поради досвідчених городників

  • Крім вітамінів капуста містить у своєму складі і багато нікотинової кислоти, яка забезпечує нормальний перебіг важливих клітинних процесів і надає міцності нігтям та блиску волоссю.
  • А ще квашена капуста багата на мікроелементи, наприклад, такі, як залізо, калій, магній і цинк. Клітковина, що міститься в складі капусти, сприяє травленню і відмінно покращує мікрофлору кишечника. Корисний цей продукт і тим, хто стежить за своєю фігурою, оскільки вона добре регулює обмін речовин та низькокалорійна.
  • Крім того, тартронова кислота, яка міститься в ній, заважає перетворювати цукор та вуглеводи на жир.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: