Названо погодні умови для розвитку озимих культур на наступні 2 тижні

За інформацією Українського гідрометцентру, на період до 6 листопада 2020 року в Україні очікується спокійна, тепла погода із нічними туманами. Тумани будуть відігравати значну роль у зволоженні посівів озимини, адже це теж волога, вважає очільниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяною Адаменко.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Лише 5-6 листопада очікується похолодання у північних областях. Можливе зниження нічних температур до 0 градусів, але вдень все ще буде +5 / +10 градусів тепла.

Такий температурний режим дасть змогу тим сходам озимини, які наразі ще не увійшли у фазу кущіння, надолужити згаяне та підготуватися до зимівлі.

Коментар:Зниження температур буде поступовим, без значних коливань, що важливо для вегетаційного процесу. У середньому температури будуть вищими за норму і близькими до оптимальних для вегетації озимих. Так що про перехід до зими поки що не йдеться. Все, що посіяно буде рости та розвиватися“, – уточнила Тетяна Адаменко.

Опади будуть або незначними, або їх взагалі не буде, у тому числі і у проблемних областях. В Одеській області опади все ж очікуються, хоча і невеликі.

27 жовтня очікуються дощі на півдні, а з 30 жовтня можна чекати на дощі у північних та західних областіх.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Стало відомо скільки цитрусових українці споживають щорічно

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: