Названо продукт, який знижує стрес та уповільнює старіння

Вчені повідомляють що звичайна гречка може продовжити тривалість життя і позбавити людину стресу шляхом підвищення рівня білка SIRT1 в організмі. Про це повідомляє GreenPost.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ.

Висновки вчених ґрунтуються на результатах дослідів над пацюками, які мали різний раціон. Ті гризуни, у яких стимулювалося вироблення білка SIRT1, прожили набагато довше за інших.

Гречка допомогла щурам, на який проводили дослідження, значно покращити фізичні показники без жорсткої дієти та втрати ваги. Під час досліджень вчені виділили три групи щурів із різною кількістю гречки у раціоні: аж до 30% від загальної кількості їжі.

Найнебезпечнішим виявилося голодування: воно призвело до збільшення концентрації білка у крові. Навпаки, у деяких органах рівень SIRT1 знизився до 95%, наприклад, у шлунку. У крові показник упав на 19%, а у печінці – 35%.

Цікаво, що щури з найбільшою кількістю гречки набрали вагу, тоді як середня група з помірним вмістом гречки в раціоні зовні ніяк не змінилася. Таким чином, людям слід додати до свого раціону гречку, щоб прожити довше і знизити рівень стресу, що провокується зовнішніми факторами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: