Не помідори: в українських теплицях вигідно вирощувати салат

В Україні щороку з’являється все більше теплиць. Їх переваги очевидні – можливість виготовляти продукцію в несезон та продавати її за вищою ціною. Щоправда, останнім часом теплиці використовують для вирощування переважно овочів – помідорів і огірків – хоча вигідним є і вирощування салату, “Агро-Центр”.

Незважаючи на те, що собівартість виробництва у теплицях вища, ніж у відкритому ґрунті, вона поступово знижується завдяки розвитку агротехнологій. Таким чином, порівняно високі початкові вкладення компенсуються більш високою прибутковістю бізнесу.

Іспанець під Києвом вирощує салат для бургерів МакДональдза (фото)

Салату в вітчизняних теплицях приділяється недостатньо уваги, його доводиться імпортувати. І хоча в 2015 році обсяги поставок з-за кордону впали через зниження купівельної спроможності українців, вже з наступного року зростання імпорту салату відновилося, стверджують аналітики Pro-Consulting.

Дмитро Соломчук: «Українські політики сіють негатив для зомбування нації»

Вигідний бізнес: як в Україні заробляють на фермах? (відео)

Полковник постачає тисячі овець на мусульманські свята в Туреччину (відео)

Динаміка експорту-імпорту салату, тонн
 

За даними Держкомстату

Вихід на ринок тепличного господарства з вирощування салату дозволить частково замістити його імпортні поставки за рахунок більш конкурентної ціни і стабільно працювати на зростаючому ринку. Вирощені в теплицях зелень і салат можуть поставлятися в великі торгові мережі і спеціалізовані торгові точки. Пріоритетом є встановлення договірних відносин з великими дистриб’юторами столиці та інших мегаполісів країни.

Рентабельність продажів тепличного господарства становитиме близько 31,1%, тобто кожне євро доходу буде містити більше 31 цента чистого прибутку. Відповідно до фінансових розрахунків по бізнес-плану, прибуток підприємства буде носити стабільний характер вже з першого року роботи.

_________________________________________________________

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: