Не врожай: цього року світ може залишитись без французького вина

Виробництво вина у Франції в цьому році скоротиться на 6-13 відсотків у порівнянні з 2018 року, зокрема, через тривалу спеки, повідомило в суботу Міністерство сільського господарства Франції, пише “Агро-Центр”.

Франція, один з провідних світових виробників і експортерів вина, сильно постраждала від несприятливих погодних умов, в першу чергу через спеку в кінці червня.

В Європі не хочуть їсти українські яблука

Передбачається, що цей та інші чинники негативно вплинули на виробництво вина. Тож очікується, що цьогорічний результат має скласти від 42,8 млн до 46,4 млн гектолітрів. А це найнижчі показники за останні 5 років, повідомило Міністерство сільського господарства Франції, ґрунтуючись на оцінках станом на 12 липня.


Несприятливі погодні умови вдарили по цвітінню винограду, особливо в західних виноробних регіонах Франції, таких як Валь-де-Луар, Шаранта, Бордо на південному заході.

Українці вирощують на полях натуральну “віагру” (відео)

На півдні Франції спека побила рекорди, температура в деяких місцях досягає 46 градусів за Цельсієм.

Спека означає втрату виробництва в трьох регіонах: Гард, Еро і Вар, додали в міністерстві. Град також пошкодив виноградні лози, але він завдав менших збитків, якщо говорити про країну в цілому.

Ще одна хвиля спеки прогнозується для більшої частини Франції на майбутньому тижні, що може погіршити ситуацію.

На Київщині вирощують унікальну енергетичну культуру (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: