Не запізніться з посівом: квіти, які на розсаду потрібно сіяти взимку

Є квіткові культури з тривалим періодом вегетації. Це означає, що їхнє насіння сходить довго, а потім їм потрібно багато часу, щоб зміцніти. Тому сіяти їх на розсаду починають уже з січня.

Експерти назвали топ-5 квітів, які потрібно сіяти на розсаду взимку, пише Ukr.Media.

Гвоздика Шабо

Посів насіння проводимо в січні-лютому в ящики, злегка присипавши насіння вологим піском. Посадкову ємність обов’язково накриваємо склом і ставимо в добре освітленому місці.

Бегонія

Посів починаємо з грудня (по лютий). При посадці насіння не заглиблюємо і не присипаємо ґрунтом. Якщо контейнер без кришки, то до перших паростків укриваємо посадки склом або прозорою плівкою з поліетилену.

Примула

Посів насіння на розсаду в лютому-березні. Попередньо проводимо стратифікацію насіння: його потрібно посіяти (злегка втиснути в ґрунт), зволожити з розпилювача, накрити склом і помістити в холодильник (температура +5…+7). Посіви витримуємо в таких умовах протягом 7-10 днів, потім переносимо в кімнатні умови.

Читайте також: Поливайте орхідею правильно, щоб не нашкодити рослині: поради квітникарів

Пеларгонія

Посів насіння починаємо в лютому. При посадці насіння обов’язково злегка вдавлюємо в ґрунт або присипаємо ґрунтом зверху. Стежимо за вологістю посівів і їх провітрюванням.

Петунія

Посів насіння починаємо з лютого. Гранули розташовуємо по поверхні злегка зволоженого ґрунту, накриваємо контейнер з посівами плівкою або склом і ставимо під лампу, підтримуємо температуру +25…+27 градусів.

Ехінацея

Посів проводимо на початку лютого. Насіння розкладаємо на поверхні ґрунту з інтервалом 1-2 см і злегка присипаємо землею (всього 2-4 мм).

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: