Небезпечна кукурудза: дана культура щорічно вбиває 4,3 тисячі американських фермерів

Виявляється, вирощування кукурудзи – досить небезпечне заняття. Американські вчені з’ясували, що виробництво цієї культури призводить до 4,3 тисяч смертельних випадків щорічно, пише “Агро-Центр”.

Фахівцями було встановлено, що виробництво кукурудзи сприяє сильному забрудненню повітря через внесення добрив, застосування пестицидів і пилу, яка виникає в результаті обробки грунту.

У той же час кукурудза є найбільшою сільськогосподарською культурою в США, повідомляє agroxxi.ru. Провідними виробниками кукурудзи в країні є штати Айова, Іллінойс, Небраска, Міннесота і Індіана. Саме там зафіксовано 54% ​​смертельних випадків, пов’язаних із забрудненням повітря.

Кримчанин вирощуватиме лохину на Івано-Франківщині

Вчені змоделювали, як викиди виробництва кукурудзи сприяють забрудненню повітря в розбивці по округах. Вони також зіставили ці дані з даними перепису, щоб зрозуміти, хто в першу чергу піддається цим викидів. За оцінками дослідження, з виробництвом кукурудзи можуть бути пов’язані 4,3 тис. передчасних смертей – 25% приблизно чверть всіх випадків смерті в сільському господарстві, які пов’язані із забрудненням повітря.

Дослідження показало, що на виробництво добрив, водіння тракторів і обробку грунту припадає близько 16% всього антропогенного забруднення повітря типу PM2,5 (тверді частинки 2,5).

Вперше сотні тисяч саджанців експортували з України в Нідерланди (фото)

Близько 86% викидів PM2,5 відбувається на фермах, решта – в інших місцях в ланцюжку поставок.

Найбільшу небезпеку для людей представляє внесення добрив. Так, близько 70% смертельних випадків припадає на аміак від внесення добрив, який потрапляє в землю і вступає в реакцію з іншими частинками.

Ушкодження здоров’я, пов’язане з якістю повітря, обходиться США в 39 млрд доларів щорічно.

Ізраїльську мацу вперше випікатимуть з української пшениці (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: