Незвичайна ферма: В Австралії помідори почали вирощувати в пустелі (відео)

На Півдні Австралії в пустелі розпочала свою роботу одна з перших повністю екологічних ферм. Для вирощування томатів на цій фермі використовують морську воду та енергію сонця, пише “Агро-Центр”.

Sundrops Farms — одна з перших комерційних сільськогосподарська систем в своєму роді. Подібні ферми це, зокрема, BrightFarms та Aerofarms  в США, а також Phillips  в Нідерландах. Для вирощування томатів тут не використовують ґрунтові води, ґрунт, пестициди, викопне паливо. Рослини тут ростуть в спеціальному субстраті з шкаралупи кокосових горіхів, а поливають їх опрісненою морською водою в яку відразу вносять поживні мікроелементи.

Таким чином за словами генерального директора Sundrops Farms Філіпа Саумвебера відпадає потреба у пестицидах, оскільки морська вода проходить повітряні фільтри під час закачування. Ці фільтри вбивають комах-шкідників завдяки високому вмісту солі у воді, насиченою повітрям.

Енергію для роботи своїх потужностей ферма отримує від  23 тис. дзеркал, що відбивають світло на вежі-приймачі на висоті 115 м. За один безхмарний день вона виробляє до 39 МВт електроенергії.  Цієї енергії вистачає для опрісненя води та роботи інших механізмів, крім того у резерві залишається ще близько 10-15% від потреби в електроенергії.

Горіховий бізнес: українські фермери експортують цінний фундук в Європу

В 2010 р. ферму започаткували як невелику експериментальну теплицю, проте сьогодні вона має територію близько 20 га., а потужність близько 18 тис. т томатів. На її розробку було витрачено 200 млн доларів США. Частину коштів надав уряд Австралії,а частину приватні інвестори.

На Буковині збудують нові фруктосховища

Завдяки автоматизації всіх процесів на Sundrop працює лише дві сотні людей.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: