Німецькі селекціонери вивели нові сорти картоплі, що потребують менше азотних добрив

Німецька селекційна компанія Europlant Pflanzenzucht GmbH нещодавно презентувала 17 нових сортів картоплі Grow Green, для повноцінного вирощування яких аграріям знадобиться на 15-25% менше добрив.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зростання цін на енергоносії, що спостерігається останнім часом, призводить до зростання витрат у виробництві картоплі. Подорожчання азотних добрив дедалі сильніше обтяжує аграріїв”, — зазначається у матеріалі.

Однак не тільки зростання витрат, але й зростаючі вимоги з боку охорони навколишнього середовища та ґрунтових вод призводять до потреби в підвищенні ефективності використання рослинами поживних речовин. Чим нижчий рівень застосування міндобрив — тим менший негативний вплив на екологію з боку людства.

Читайте також: В Україні суттєво підвищилася ціна на карбамід

Europlant відповідає цим вимогам у рамках своєї ініціативи Grow Green у сфері сталого розвитку. Ось уже багато років ми працюємо над підвищенням стійкості картоплі до хвороб, шкідників, негативних факторів зовнішнього середовища, над зниженням обсягів використання міндобрив при вирощуванні. Це все в поєднанні зі збереженням гарного смаку коренеплоду та зовнішнього вигляду”, — пояснюють у компанії.

Наразі Europlant випускає дві групи сортів картоплі: Premium, які потребують на 12,5% менше азотних добрив, та Gold — для вирощування яких треба на 25% менше добрив. Всього інноваційних сортів наразі презентовано 17.

До сортів “Преміум” групи належать: Даніна (Danina), Симонетта (Simonetta), Карелія (Karelia), Омега (Omega) та Румба (Rumba). До категорії “Голд” віднесені переважно Коронада (Coronada), Флорідана (Floridana), Джеллі (Jelly), Анналена (Annalena), Берніна (Bernina) і Торенія (Torenia).

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: