Норвезькі вчені почнуть вирощувати овочі в космосі

Вчені Норвезького науково-технічного університету (NTNU) планують виростити квасолю в космосі, вже у 2021 році. А згодом на Міжнародній космічній станції будуть вирощуватися і інші овочі, які урізноманітнять раціон космонавтів, пише “Агро-Центр”.

Треба відзначити, що фахівці проводять випробування по вирощуванню овочів для космонавтів вже тривалий час. Очікується, що до 2030 року Європейське космічне агентство побудує місячну базу, яка стане зупинним пунктом на шляху до Марса, про це повідомляє zerno-ua.com.

Рекордні врожаї: вчені вивели новий сорт малини

Щоб здійснити політ на Марс, необхідно залишатися в космосі як мінімум на рік. А космонавтам, які до того ж страждають зниженням апетиту, поки доступні тільки сублімовані продукти у вакуумній упаковці.

Тому розробка технологій вирощування овочів і зелені в космічному просторі є однією з основних цілей дослідників.

Дорогу молодим: хлопець переїхав в Італію та почав займатися фермерством (фото)

На Землі вчені вже провели всі необхідні випробування, і наступним кроком стане вирощування в космосі бобів. Їх помістять в центрифугу, яка буде обертатися для створення різного кількості сил тяжкості. Уже завершилися випробування з вирощування салату латуку для астронавтів. Культура вирощувалася в штучному грунті з лавової породи.

Французький агроном переїхав на Хмельниччину та живе з українкою (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: