Новим важливим джерелом харчування можуть стати морські овочі – дослідження

Експерти з аквакультури у Флориді (США) вважають, що в майбутньому вирощені в рибних господарствах морські овочі можуть стати джерелом смачної їжі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Меган Девіс, професор аквакультури при Океанографічному інституті Harbour Branch у Форт-Пірсі, навесні провела 10-тижневе дослідження. Вона визначила найкращі умови вирощування морських овочів. 

В дослідженні використали солонець (sea asparagus), який за зовнішнім виглядом схожий на звичайну спаржу; Сезувій (sea purslane), і менш відому рослину saltwort.

Ці рослини містять багато мінералів, таких як цинк та йод, а також вітаміни.

Коментар: “Очевидно, що багато людей їдять водорості, але я думаю, що ці морські овочі подобаються широкій громадськості. Вони мають хрустку структуру та солоний смак”, – сказала Меган Девіс.

Крім Флориди, морські овочі ростуть також в інших прибережних регіонах світу. 

Для експерименту Harbour Branch вирощували їх в резервуарах, де також вирощують рибу, креветок, їжаків та устриць. 

Овочі в ході експерименту вирощували у трьох різних типах гідропонних середовищ: піску, глинистій гальці та лише воді з поживними речовинами. 

Також Девіс та інші дослідники використовували відходи морського життя для забезпечення рослин поживними речовинами або добривами.

Джерело: сайт AgroTimes

Читайте також: “Замінять ліхтарі”: вчені створюють рослини, які зможуть випромінювати світло

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: