Одеське ноу-хау: фермер вирощує фундук у пробірці

В Ізмаїлі, фермери вирощують фундук в незвичний спосіб — методом ін-вітро. Рослини розмножують в пробірці, це дозволяє їм залишатися стійкими до вірусів і швидше плодоносити, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Агро Юг”.

Такий метод є ефективним або отримати велику кількість саджанців за короткий термін. Окрім цього, він дозволяє проводити оздоровлення посадкового матеріалу від інфекцій.

Боротьба IT-гігантів: Microsoft та Intel вчаться вирощувати огірки (відео)

Рослини вирощені подібним способом швидше розвиваються і раніше вступають в період плодоношення. Також, при подальшому вирощуванні таких рослин не потрібне застосування хімікатів.

З безхатченка в фермери: історія аграрія з Львівщини (відео)

Керівник господарства Олександр Пономаренко, розповів, що перед початком експерименту довгий час вивчав досвід закордонних колег. Для початку придбав горіх двох сортів Тонда де-Романо та Еніс

Ізмаїльські горіховодів висадили клони фундука в кокосове волокно, просочене спеціальною поживною речовиною, і накрили плівкою. Потім їх пересадять в невеликі контейнери, в яких саджанці простоять до весни. А навесні рослини пересадять у відкритий ґрунт.

Вигідна пропозиція: іноземна компанія шукає українських виробників натуральної вівсяної каші

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: