Осінній догляд за трояндами: як не нашкодити квітам

Щоб троянди добре перезимували і наступного року знову цвіли, потрібно правильно доглядати їх восени. У цій статті ви дізнаєтеся, чого не варто робити, щоб не зашкодити трояндам перед зимою, пише Pixel inform.

Не поспішайте вкривати троянди

Перші заморозки не є приводом для того, щоб одразу вкривати троянди.

Ці квіти досить холодостійкі та можуть витримати невеликі мінусові температури. Укривати троянди потрібно лише після того, як припиняться дощі і ґрунт підмерзне. Але готуватися до укриття можна заздалегідь, наприклад, пригинаючи гілки до землі.

Не пригинайте гілки в морозну погоду

Якщо ви вирішили пригнути гілки троянд до землі, щоб краще вкрити їх від холоду, то робіть це до морозів. В іншому випадку ви ризикуєте зламати тендітні стебла або пошкодити кору. Для пригинання можна використовувати кілочки.

Не обрізайте паростки, що не визріли, занадто рано

Восени не варто сильно обрізати троянди, особливо пагони, що не визріли. Це може спровокувати зростання нових гілок, які не встигнуть підготуватися до зими та загинуть від морозу.

Обрізання краще проводити навесні, коли троянди прокинуться від зимового сну. Восени можна лише видалити зів’ялі квіти, хворі чи пошкоджені частини рослини.

Не залишайте листя на стеблах

Листя на стеблах троянд – це потенційне джерело інфекції та гниття. Тому перед укриттям потрібно зібрати і знищити все листя, особливо якщо воно має ознаки хвороб, таких як плями, іржа або борошниста роса.

Читайте також: Чи потрібно перекопувати город восени: що кажуть експерти

Не підгортайте кущі в сиру погоду

Підгортання – це один із способів захистити коріння троянд від морозу. Але робити це потрібно тільки в суху та холодну погоду, коли ґрунт не липне до лопати.

Так ви допоможете своїм троянам успішно пережити зиму та порадувати вас своїм цвітінням у наступному сезоні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: