П’ять найкорисніших горіхів, якими замінюють ліки

Наукові дослідження підтверджують, що горіхи є важливою складовою здорового харчування. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Горіхи є дуже корисним продуктом, який містить багато вітамінів та мінералів.

Ліщина. Покращує стан мозку та серця, що пояснюється високим вмістом вітамінів В і Е. Одним з найпопулярніших представників цього виду горіхів є фундук. Він може допомогти схуднути. Олеїнова кислота фундука, переварюючи в тонкій кишці, змушує мозок виробляти сигнали ситості і не дозволяє з’їдати багато їжі.

Грецькі горіхи. Поєднують в собі жирні кислоти омега-3 і омега-6, такий мікс сприятливо позначається на стані кровоносних судин головного мозку. Крім того, волоські горіхи нормалізують рівень цукру в крові, забезпечують активний кровотік, що перешкоджає розвитку застійних серцевих явищ.

Пекан. Моно- і поліненасичені жирні кислоти даного виду горіхів особливо важливі для здорової діяльності серцево-судинної системи. До того ж горіхи пекан позитивно впливають на рівень цукру в крові і кров’яний тиск.

Бразильський горіх. Одного або двох досить, щоб повністю покрити добову потребу організму в селені – мікроелементі, який ефективно бореться з вільними радикалами, що викликають окислення організму і пошкоджують його клітини. 

Фісташки. У порівнянні з іншими горіхами містять найбільшу кількість дозування антиоксидантів – речовин, що перешкоджають розвитку запальних процесів. Фісташки вважаються одними з кращих захисників від раку, також їх споживання знижує холестерин і захищає серцево-судинну систему від явища атеросклерозу.

Джерело: сайт Zdorovia

Читайте також: На Львівщині помітили дивного птаха

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: