Переселенець з Донбасу започаткував трав’яний бізнес на Київщині

Тrava.UA – соціальне підприємство на Київщині, започатковане колишнім донеччанином Максимом Потапчуком. Зараз чоловік вирощує та продає лікарські трави, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Бізнес-Схід”.

Максим Потапчук народився та виріс у Донецьку. В його родині травами займалися ще дідусь та батько. Саме вони передали свої знання про лікарські рослини Максиму.

Індійський фермер навчає вирощувати овочі та фрукти на підвіконні

“Ще в Донецьку я почав розбудовувати власний бізнес. Не завжди в аптеках можна знайти ту чи іншу лікарську рослину. А якщо є земля, чому б нею не скористатися та ще й заробити на цьому гроші”,

— поділився Максим.

Максим потрапив у одну з київських лікарень, після поранення, яке отримав під час акцій протесту, що відбувалася в Донецьку. Так, через серйозні проблеми зі здоров’ям чоловік був змушений призупинити бізнес. Після одужання він вирішив присвятити себе новому напрямку – волонтерству. Максим почав допомагати дітям, які постраждали від війни.

В Україні планують відновити унікальну породу свиней

Повернутися до ведення малого бізнесу ентузіаста підштовхнула допомога Міжнародного волонтерського проекту “Вишиті мрії”.

“Ми придбали невелику хатинку у Фастівському районі. Лагідно називаємо її шевченківською. У нас є ділянка землі близько одного гектару, де вирощуємо чебрець, ромашку, орегано, коріандр та інші трави і спеції”,

— розповідає господар.

Готуючи свою продукцію, Максим користується родинними рецептами. Спочатку покупцями були друзі та родичі, а зараз трави реалізовуються в Харкові, Києві, на Східній та Західній Україні.

Окрім прибутку, Максим займається органічною продукцією ще й для популяризації фермерства та малого бізнесу. Його справа – гарний приклад соціального підприємства. 10% від прибутку він збирається інвестувати в навчання для учнів 10-11 класів, які шукають себе та мріють про створення власної справи.

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: