Перша в Україні: ветеран АТО заснував ягідну ферму самообслуговування

Володимир Ковальчук пройшов 4 роки війни, а тепер разом з побратимом заснував першу в Україні ягідну ферму самообслуговування. Ветеран АТО був в найгарячіших точках Донбасу, а зараз мріє створити алею слави загиблих товаришів і розвивати зелений туризм.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Ферму заснували в селі Бабичі (Київська обл.). Тут майже 2 гектари малини, стільки ж лохини і полуниці. Володимир Ковальчук почав займатися цим господарством рік тому.

Коментар:Бойовий товариш попросив прийти подивитися, порядки навести. Тому що врожаї були хороші, а фірма залишалася зі збитками“, – розповідає він.

Ветеран запропонував переформатувати ягідну ферму на самообслуговування. І через рік справи покращилися.

Володимир і сам працює на землі.

Коментар:Вдень він з людьми працює в полі, допомагає. А після трудового дня вже само собою – документи, зарплати, рахунки“, – каже агроном Артем Стадниченко.

Крім ягідних плантацій Ковальчук розвиває і рибний ставок.

Коментар: Я запускав рибу, щоб озеро було чисте і не забивалася моя водонапірна система“, – пояснив він.

Зізнається, що приходить сюди, щоб побути на самоті.

Війна для Володимира почалася в травні 2014 року. Пішов добровольцем, служив в Бахмуті (тоді ще Артемівськ), Курахово, Попасній, а потім був Іловайськ.

Коментар:Саме страшно було, коли ми виходили [з Іловайського котла] в кінці колони і йшли через поле. Там я побачив, як горять машини, як людські тіла розлітаються. Це був жах“, – згадує ветеран.

Сьогодні про військове минуле нагадує подарований побратимами автомобіль із зони бойових дій.

Коментар:Хлопці дізналися, що у мене є господарство, пригнали його. Евакуатором привезли. Я її відремонтував, колеса поміняв. Тепер у мене в господарстві є бойова одиниця“, – демонструє авто Ковальчук.

Він зазначає, що ні про що не шкодує і мріє почути гарні новини зі сходу України.

Джерело: сайт Kurkul

Читайте також: В Україні суттєво зросли ціни на пшеничне борошно

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: