Перший пішов: на Закарпатті розпочався сезон свіжої полуниці
Перша свіжа полуниця у 2019 році з’явилася на прилавках Закарпаття ще у лютому. Полуниця, щоправда не місце, а з Італії. Кілограм ягоди коштує 250 грн. За словами продавців, смаколик користується чималим попитом, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Перший.com.
Хоча полуниця вважається літньою ягодою, свої корисні властивості вона не втрачає в і взимку. Речовини, що входять до її складу володіють унікальними харчовими і цілющими властивостями. Адже, ця ягода на 85% складається з води. До решти її складу входять сахарид, вітамін С, вітаміни групи В, каротин, фолієва кислота, калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо, цинк. Крім того, полуниця містить органічні кислоти (яблучну і саліцилову), клітковину, пектини.
На Тернопільщині вирощують дивні яблука-вишні (фото)
Перевагою полуниці, є також її низька калорійність — в 100 г цієї ягоди міститься лише 30,7 ккал.
На Миколаївщині фермер вирощує африканську бамію та консервує борщ
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: