Перший пішов: на Закарпатті розпочався сезон свіжої полуниці

Перша свіжа полуниця у 2019 році з’явилася на прилавках Закарпаття ще у лютому. Полуниця, щоправда не місце, а з Італії. Кілограм ягоди коштує 250 грн. За словами продавців, смаколик користується чималим попитом, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Перший.com.

Хоча полуниця вважається літньою ягодою, свої корисні властивості вона не втрачає в і взимку. Речовини, що входять до її складу володіють унікальними харчовими і цілющими властивостями. Адже, ця ягода на 85% складається з води. До решти її складу входять сахарид, вітамін С, вітаміни групи В, каротин, фолієва кислота, калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо, цинк. Крім того, полуниця містить органічні кислоти (яблучну і саліцилову), клітковину, пектини.

На Тернопільщині вирощують дивні яблука-вишні (фото)

Перевагою полуниці, є також її низька калорійність — в 100 г цієї ягоди міститься лише 30,7 ккал.

На Миколаївщині фермер вирощує африканську бамію та консервує борщ

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: